Spinatpai
4 personer
Spinatpai er en svært vanlig - og sunn - rett i det greske kostholdet.
INGREDIENSER
- En porsjon paideig til en rund form ca 28 cm.
Du kan lage selv eller kjøpe ferdig. - To poser á 200g med fersk (vasket) spinat.
- En stor purreløk
- 150 g feta, grovraspet
- 5 egg
- 120g hvitost
- Ekstra virgin olivenolje
- Gresk fjelloregano
- Basilikum, timian, rosmarin, salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
Pensle formen med litt olivenolje og kle med paideigen. Hvis du benytter ferdiglaget deig trenger den ikke forsteking. Varm extra virgin olivenolje i en panne og stek purreløken lett. Sett purreløken til side. Varm olivenolje i samme panne og stek/damp spinaten. Det kan virke mye, men den reduseres kraftig når den blir varm og myk.
Bland purreløk, spinat, krydder og feta, og fyll i formen. Vær litt forsiktig med salt, siden feta allerede er salt. Visp eggene lett, ha i salt og pepper og hell forsiktig over spinatblandingen. Dryss med revet hvitost og gresk fjelloregano
Stek spinatpaien i ovnen i 200 C i ca 30 min, til osten har fått en fin farge.
God appetitt!