Inspirasjon
Greske hverdagsoppskrifter
Olivenolje er basisingrediensen i det greske kjøkkenet. Her legger vi ut enkle, hverdagsretter som vi har tatt med oss fra Hellas, spesielt Zákynthos.
Gresk vegansk krydderkake
Denne kaken er laget med ekstra virgin olivenolje fra Źakynthos. Les mer
Spinatpai med purre og feta. Spinatpai er en svært vanlig, og sunn, rett i det greske kostholdet. Les mer
Dakos. Dakos er den greske varianten av italienske bruschetta. Les mer
Gresk kjøttdeigsaus. Basissaus velegnet til en rekke retter. Les mer
Det zakyntiske kjøkkenet
Det zakyntiske kjøkkenet anses som svært godt. Det består av de samme råvarene man ellers finner i Hellas, basert på friske grønnsaker, fisk, kjøtt, fugl og melkeprodukter, som yoghurt og ost. Noen råvarer finnes bare på denne øya, slik som vannløk, rosiner, fjelloregano og squash. Øya har en egen sauerase og flere sorter vindruer. Basisingrediensen - som i det greske middelhavskostholdet forøvrig - er selvsagt extra virgin olivenolje. Tilbehøret er vin.
Det individuelle særpreget i matoppskriftene på øya er dannet av århundre med påvirkning fra Venezia og fastlandet i tillegg til alle de aromatiske fjellurtene som det finnes mye av på Zákynthos; fjelloregano, rosmarin, basilikum, persille, timian, mynte, salvie, sitron og hvitløk for å nevne noen. Det meste av råvarene produseres på øya og bruken av den autentiske menyen til husholdningene er bestemt av årstidene.