Gresk kjøttdeigsaus

4 porsoner 

En basis saus som er velegnet til pasta, fylte tomater, paprika og auberginer, og pastitsio og moussaka. 

INGREDIENSER

  • 1/2 kg kjøttdeig
  • 1 mellomstor løk - finhakket
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 boks grovhakkende tomater
  • 1 ts tomatpuré
  • Extra virgin olivenolje (til steking)
  • ½ ts kanel
  • ½ ts nellik
  • ½ ts malt muskat
  • 1 ts sukker
  • Gresk fjelloregano og basilikum
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

Stek kjøttdeigen i 3-4 ss ekstra virgin olivenolje til den skifter farge. 

Ha i løk og stek videre til den er nesten gjennomstekt. Legg inn hvitløk på slutten av steketiden og rør litt til. 

Tilsett resten av ingrediensene og 1 dl. vann. La det småkoke under lokk i ca 30 min. 

Sausen blir bedre desto lengre den koker. Rør av og til, og vurder om du skal ha i litt mer vann. 

Du bestemmer tykkelsen av sausen selv. Smak deg fram ved krydder.

God appetitt!