Dakos (gresk bruschetta)
4 personer
Dakos er den greske varianten av italienske bruschetta. Velegnet som forrett.
INGREDIENSER
- Brød du liker
- Tomater (kan byttes med cherry-tomater)
- Fetaost
- Ekstra virgin olivenolje
- Gresk fjelloregano
- Salt
- Pepper
FREMGANGSMÅTE
Skjær tynne skiver at det brødet du liker. Pensle skivene med extra virgin olivenolje.
Stek disse i ca 3-5 min i ovnen, inntil brødet ikke er mykt lengre.
Ta skivene ut av ovnen, ´og fyll på med fersk tomat, oppkuttet i biter. Bruk gjerne cherry-tomater delt i fire.
Dryss over med fetaost som er smuldret med fingrene. Tilsett litt mer olivenolje, oregano, salt og pepper.
Sett skivene tilbake i ovnen i omlag 2 minutter inntil toppingen er varmet opp.
Tips
Som et alternativ kan du bytte ut olivenoljen med extra virgin olivenolje med hvitløksmak.
God appetitt!